Dé unieke teambuilding ervaring

Iedereen heeft er weleens van gehoord: teambuilding uitjes. Dit zijn helaas voor de meeste mensen vaak van die afgezaagde, saaie en typische activiteiten die verplicht worden vanuit de werkgever. Hierbij wordt er naar activiteiten gezocht die de onderlinge band kunnen vergroten en het teamverband terug te brengen. Hiermee hoopt de werkgever een hechter team te creëren wat goed samenwerkt en productiever is dan voorheen. Uiteindelijk is de bedoeling hiervan om betere en efficiëntere resultaten op te leveren. Dit is natuurlijk goed, echter wordt er hierbij de verkeerde benadering gebruikt. Een andere benadering is om niet een directe link naar de bedrijfsactiviteiten terug te laten komen. Bezoek daarom voor deze teambuilding Breda.

Het grote verschil

Het verschil tussen deze teambuildingsactiviteiten en de reguliere teamuitjes is het feit dat de benadering niet hetzelfde is. Hier wordt niet gekozen om vanuit de bedrijfsactiviteiten een passend uitje te zoeken waar de bedrijfsactiviteiten bij passen. Dit is echter niet het oogpunt. Door een concept te creëren wat geen link heeft met het werk, zullen de werknemers dit ook niet als zodanig ervaren. Door de medewerkers, activiteiten en het werk los te koppelen van elkaar, wordt de focus gelegd op de individuele medewerkers.

Wat doet dit?

Door de focus te leggen op het individu, worden de medewerkers ertoe gedreven om elkaar beter te leren kennen. Als mensen, niet als collega's. Hiermee zorg je ervoor dat de medewerkers een werkelijke band kunnen opbouwen, in plaats van een gedwongen, geforceerde en inhoudloze werkrelatie die alleen wordtt getoond omdat zij het gevoel hebben dat dit van ze wordt verwacht. In plaats daarvan krijgen ze een natuurlijke interesse in elkaar, zoeken ze actief naar elkaars sterke punten en durven ze zich veel eerder kwetsbaar op te stellen naar elkaar. Hierdoor leren ze eveneens om hun krachten te combineren, als ook elkaar te vertrouwen en het bedrijfsdoel als een gezamenlijk doel te zien. Dit zal ze allen motiveren om beter samen te werken en hun individuele motivatie weer aanwakkeren.

Dé unieke teambuilding ervaring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven