Zelf bier brouwen

Wanneer je met een heerlijk biertje op een terras zit dan denk je er waarschijnlijk niet aan hoe dit toch gemaakt kan zijn. Tegenwoordig kun je het heel eenvoudig zelf eens proberen en kun je zelf bier brouwen. Het is een activiteit die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Je hebt daar natuurlijk wel een aantal zaken voor nodig en die kun je heel eenvoudig bestellen. Het gemakkelijkst is om een bierbrouwpakket aan te schaffen. Hierin vind je direct alle ingrediënten en benodigdheden die je moet gebruiken om je eigen biertje te kunnen brouwen. Je kunt er ook voor kiezen om alles los te kopen. Zeker met de ingrediënten kun je dan gaan spelen en proeven welke smaak het beste bij je past.

Zelf wijn maken

Wijnen, wijnen en nog eens wijnen. Beroemd geworden door een bekende familie, maar natuurlijk al lang bekend bij jouw thuis. Want een heerlijk wijntje tussendoor of bij het eten gaat er altijd wel in. Je hebt een enorme keuze bij de slijterij, speciaalzaak of gewoon in de supermarkt. Je kunt er nu zelfs voor kiezen om het zelf te gaan maken. Je kunt hiermee beginnen door een ciderkit te bestellen. Hiermee kun je in relatief korte tijd je eigen cider maken. In de kit zit alles wat je nodig hebt en je hoeft alleen nog maar water en suiker toe te voegen. Verder kun je bij de ciders een keuze maken uit verschillende vruchten zodat je zelf kan bepalen welke smaak jouw wijn zou moeten krijgen. Je kunt hem tevens zo droog of zoet maken als je zelf wilt.

Bierbrouwpakket

Als je ook echt besloten hebt om zelf je bier te gaan brouwen dan kun je het bierbrouwpakket gaan bestellen. Je hebt verschillende opties zoals een minimalistisch starterspakket, maar je kunt ook een luxe startpakket kiezen voor het maken van maar liefst 15 of 25 liter bier. De vraag is dan alleen of je het allemaal voor jezelf houd of dat je deze deelt met je gasten tijdens een zomeravondbarbecue!

Zelf bier brouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven